MADD

madd logowoensdag 25 oktober 2006 10:50

Toen ik een paar weken geleden op het ChristenUniecongres was, werd ik aangesproken door de organisatoren van MADD. Dat staat voor Make a Difference Day.

Ik was meteen enthousiast en heb eerst onze eigen fractie gepolst of ze het zagen zitten om een dag vrijwilligerswerk te gaan doen. De reacties waren positief, dus meteen maar de hele raad opgepord. Uiteindelijk zullen we met zo’n twaalf man volgende week vrijdag en zaterdag op verschillende plaatsen aan de slag gaan.
 
Vandaag had ik (hierover)een gesprek met de directeur van de Vrijwilligerscentrale, Cees van den Bos. Hem valt toch steeds de bereidheid op die er is bij mensen om zo nu en dan vrijwilligerswerk te doen. Maar dan moeten ze wel gevraagd worden.
Het is soms heel simpel: Inventariseer de vraag en het aanbod, en ga daarmee aan de slag.
Wat zou het goed zijn om dat per wijk te gaan organiseren. Koppel dit aan elk wijkloket (coalitieakkoord) en je bent meteen een eind in de goede richting.
 
Maar eerst volgende week als raad maar eens de handen uit de mouwen steken. Of het nou het vernieuwen van de bloembakken van Laurentius is, het opknappen van de wandelroute voor blinden en slechtzienden in Elderveld, of een dag koken in Waelstaete, dat maakt niet uit.
Ik hoop dat het duidelijk mag worden dat ook raadsleden vinden dat vrijwilligerswerk in en voor een stad als Arnhem onmisbaar is. En dat is op 3 en 4 november een kwestie van: Geen woorden, maar daden!

« Terug