Maatwerk gevraagd (WMO)

zaterdag 27 november 2021 17:47

27 november

Een Arnhems meisje van 9, krijgt binnenkort vanwege haar beperking een nieuwe, grotere rolstoel. Deze nieuwe rolstoel past niet in de auto van haar ouders. Ze hebben een rolstoelbus nodig. De gemeente gaf aan dat de kosten voor een nieuwe bus niet worden vergoed. Wel de eventuele kosten voor de aanpassing van een bus. Maar een nieuwe bus kost al gauw € 30.000. En dat heeft niet iedereen. Ook voor de ouders van dit meisje is dit bedrag te groot om in één keer te kunnen betalen. Omdat zij bij de gemeente niet terecht konden startten zij een crowdfunding. Veel mensen gaven gul en er werd al snel een flink bedrag opgehaald. 

De ChristenUnie is blij dat zoveel mensen vanuit hun hart gul geven. Maar dat zou natuurlijk niet nodig moeten zijn. De gemeente moet ook de kosten voor een rolstoelbus vergoeden. Daarom dienden wij een motie in, samen met DENK/Verenigd Arnhem en D66. Hiermee roepen wij het college op om echt maatwerk te leveren. Als het nodig is, moet ook een vervoersmiddel zoals een rolstoelbus of een tandemfiets vergoed worden. Want iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. En het is de taak van de gemeente om dat mogelijk te maken. 

De motie werd met ruime meerderheid aangenomen. Inmiddels heeft de gemeente het resterende bedrag voor de bus vergoed en de kosten voor de aanpassingen. Wij zijn blij dat we iets hebben kunnen betekenen voor dit meisje en wij zullen erop toezien dat de gemeente maatwerk blijft leveren voor haar inwoners.

« Terug