Flitsende flitssessie?

rijnboogdonderdag 11 januari 2007 19:39

,,Ik heb in Haarlem gewoond, en het heerlijke daar is dat ze nooit wat veranderen!’’, luidde de hartenkreet vanmorgen van een tachtigjarige dame in Hotel Haarhuis.
Deze dagen vinden er diverse flitssessies plaats met als doel in gesprek te gaan met diverse bevolkingsgroepen. Onderwerp van dat gesprek: het havenkwartier in het Rijnbooggebied.
Vanmorgen waren eerst de prominente Arnhemmers (?) aan de beurt, en daarna werden de senioren aan de tand gevoeld…

Er waren welgeteld zeven ouderen aanwezig die gezamenlijk met een busje voor Haarhuis werden afgezet. Na de koffie en taart kreeg het groepje een aantal plaatjes met sfeerimpressies voorgeschoteld waarover ze hun mening mochten geven. Wilt u het kneuterig, of wilt u echt een groot gedurfd gebaar?
Die meningen liepen erg uiteen natuurlijk. Maar de wens om gezellig op een terrasje aan het water te zitten, overheerste. Dus dan maar kneuterig…
Ook klonken hier zo nu en dan de bekende woorden: ach, het maakt toch niet uit wat we zeggen, de zaak is toch al beklonken.
Onze fractie bezoekt zoveel mogelijk de flitssessies en de andere bijeenkomsten rond het voorgenomen preferendum. Onze mening over de haven en natuurlijk ook andere wezenlijke onderdelen van Rijnboog, mag bekend zijn, desondanks eisen wij dat de varianten waaruit de bevolking in juni mag kiezen echt voortkomen uit wat de bevolking in sessies als die van vandaag laat horen. Daarom is het wel vreemd dat er maar één busje senioren mee wilde/kon praten over de toekomst van Arnhem.
Misschien speelde voor de thuisblijvers de nuchtere realiteit een rol; vanmorgen gemoedelijk vertolkt tussen een slok koffie en een hapje appeltaart door: “Ach jongens, wij maken dit toch allemaal niet meer mee…maar we zijn wel gezellig samen een ochtendje uit! Toch?”
 

« Terug