Overschrijding van 85% voor verbouwing Museum Moderne Kunst.

geldvrijdag 04 juli 2008 21:13

Het reces is nog maar net begonnen, of de gemeenteraad wordt overvallen door het bericht dat de kosten voor de renovatie van het Museum voor Moderne kunst Arnhem zijn overschreden met maar liefst 4,2 miljoen Euro. Het college, dat uiteindelijk verantwoordelijk is, stelt zich op als slachtoffer en wil een onderzoek.

Nou is er met een onderzoek op zich niks mis, want dat er iets heel erg fout gegaan is, is duidelijk.  Maar daarnaast bekruipt de ChristenUnie een hopeloos déjà vu-gevoel. Neem dit jaar alleen al Vitesse en Arnhem Centraal, dan is het duidelijk dat het dit college niet lukt grote projecten financieel goed te sturen en in de hand te houden.

Ook nu zegt het college dat ze onaangenaam verrast is, en niet op de hoogte was van tussentijdse wijzigingen in het financiële plaatje. Maar het feit dat je ergens niet van op de hoogte bent, ontslaat je nooit van je verantwoordelijkheid.

Het tijdstip om met dit bericht naar buiten te komen, is hoogst ongelukkig (gekozen?) Daarom is het maar de vraag hoe er op korte termijn met dit nieuwe financiële debacle zal worden omgegaan.

Voor de ChristenUnie is het duidelijk: de onderste steen moet boven en degenen die formeel verantwoordelijk zijn voor het bijna verdubbelen van de kosten voor de renovatie van het museum zullen daar zware conclusies aan moeten verbinden.

« Terug