Wethouder van Bodegraven opgestapt

donderwolkwoensdag 27 augustus 2008 16:47

Wethouder van Bodegraven is vanwege de forse kostenoverschrijding bij de verbouwing van het Museum voor Moderne Kunst opgestapt. Een terechte beslissing. Maar is de angel er nu uit? Nee, vindt de ChristenUnie

Hoewel het bij het Museum ging om een overschrijding van “slechts” 3,6 miljoen euro, lijkt de gang van zaken exemplarisch voor veel andere items die er in Arnhem spelen. (Vitesse, Arnhem Centraal, Rijnboog) Kennelijk is dit college niet in staat grote projecten in de hand te houden. Dat maakt het vertrouwen voor de toekomst er niet beter op.

Verder is de beslissing van wethouder van Bodegraven weliswaar een terechte, hij had immers op de hoogte moeten zijn van de kostenoverschrijding, maar hebben ook de andere twee PvdA-wethouders niet deels dezelfde verantwoordelijkheid?

Want de Jaarrekening en de Turap, waar al omfloerst te lezen was over de perikelen bij het Museum, verschijnen toch onder verantwoordelijkheid van de wethouder Financiën?

Evenzo had de wethouder Cultuur op de hoogte kunnen en moeten zijn.

Dat maakt de onaangenaam verraste houding van het college begin juli wel erg ongeloofwaardig.

Dat de PvdA nu de wethouder met de grootste portefeuille opoffert, doet denken aan een schaakspel waarin men ook wel eens een waardevol stuk opoffert om de rest te beschermen. Daarbij dreigde er hoe dan ook zwaar weer voor Van Bodegraven, met o.a. de donderwolken van een mislukte aanbesteding van het station aan de hemel. En hoe je ook kijkt, die lucht is er deze week niet lichter uit gaan zien.

« Terug