Voorlichting over de nieuwe WSW en hoog bezoek.

eusebiusdonderdag 04 september 2008 20:59

Hoewel het mijn beleidsterrein absoluut niet is, besloot ik gisteren toch naar een voorlichtingsavond over de nieuwe WSW te gaan. Daar heb ik geen spijt van.

Allereerst omdat ik voor het eerst het nieuwe stadskantoor van binnen heb gezien. En hoewel ik met de buitenkant moeite blijf houden (een beetje kolossaal en Oost-Europees..) is het binnen licht en ruim. Ook de binnenplaats heeft wel wat.

Maar de voorlichtingsavond zelf was voor mij erg leerzaam. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om met alle gemeenten die betrokken zijn bij Presikhaaf Bedrijven, de sociale werkvoorziening van de regio, een goed uitvoeringsplan te ontwikkelen. Dat gebeurt zorgvuldig en dat is nodig ook. Want met de nieuwe WSW moeten de gemeenten zelf de regie gaan voeren, en zij krijgen dan ook het geld van het rijk.

Binnenkort wordt de volgende stap van dit traject in de raad besproken.

 

A.s. vrijdag komt er een delegatie van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie in Arnhem. Men wil vooral spreken over onderwerpen m.b.t. Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer. Wellicht dat ik eens kan beginnen over de Eusebiuskerk. We weten nog altijd niet hoeveel de renovatie moet gaan kosten, maar aangezien het dit jaar het jaar van het religieus erfgoed is, vindt de Arnhemse ChristenUnie dat je elke gelegenheid moet aangrijpen om bij het Rijk geld los te peuteren.

Binnenkort willen we hoe dan ook weer aandacht vragen voor de Eusebiuskerk. Het duurt wel erg lang om de kosten en de planning boven tafel te krijgen.

 

En natuurlijk hebben we maandag de extra raadsvergadering over de Verbouwing van het Museum.  De eerste termijn zal de ChristenUnie vooral gebruiken om heel veel vragen te stellen!

« Terug