ChristenUnie komt op voor recreatieve zwemuren

zwemmendinsdag 19 januari 2010 20:19

In de Raadscommissie CEESS pleitte Arrien Sietsma deze week voor het in stand houden van de recreatieve zwemuren in Zwembad Valkenhuizen.

ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad ziet niets in het voorstel van PvdA-wethouder Willem Hoeffnagel om het aantal vrije zwemuren in bad Valkenhuizen met twee te reduceren.

Dat bleek gisteravond tijdens de wekelijkse Politieke Maandag.

Wethouder Hoeffnagel wil de vrije zwemuren opofferen om meer ruimte te bieden aan de zwemmers van omnivereniging ESCA en aan waterpolovereniging ENC. Laatstgenoemde wil op zaterdag graag eerder met de wedstrijden kunnen beginnen, eerstgenoemde wil zwemlessen gaan geven aan volwassenen en zijn wedstrijdploeg meer trainingsuren bieden. Hoeffnagel wil daarvoor de vrije uren van zaterdagmiddag een tot drie uur opheffen. Daarnaast wil hij het vrije zwemmen van dinsdagavond naar de woensdagmiddag verplaatsen, maar dat heeft geen reductie van het aantal uren tot gevolg.

"Een bizar voorstel", zei Arrien Sietsma (ChristenUnie) gisteravond. "Zwemmen is gezond voor kinderen en voorkomt dat zij dik worden. Absoluut geen reductie van het aantal vrije zwemuren.

Wethouder Hoeffnagel bracht hier tegenin dat de zwemactiviteiten van beide clubs ook de gezondheid van de deelnemers bevorderen. CDA-fractievoorzitter Ine van Burgsteden viel hem bij door erop te wijzen dat het vrije zwemmen op de zaterdagmiddag weinig bezoekers trekt. "Daarom moet je het aantal vrije uren eigenlijk uitbreiden", zei daarop Sietsma. "Kinderen gaan niet voor een uurtje naar het zwembad. Die willen er de hele dag kunnen blijven. Je moet het vrije zwemmen bevorderen."

Sietsma kreeg steun van PvdA, SP, Zuid Centraal en Pro Arnhem. Wethouder Hoeffnagel gaat nu zoeken naar een oplossing. Waar die uit kan bestaan, is onduidelijk.

Bron: De Gelderlander 19 januari 2010

« Terug