Bezoek Arie Slob aan Arnhem

arieslobvrijdag 19 februari 2010 10:17

Op woensdag 17 februari krijgen we in Arnhem bezoek van de fractievoorzitter van de landelijke ChristenUnie, Arie Slob. Die avond en nacht ervoor in de Tweede Kamer tot 's ochtends vroeg doorgegaan om over het Irak-rapport te debatteren. Die ochtend rond 11.00 uur alweer opvallend monter.

Samen met leden van het campagneteam en leden van de Arnhemse fractie brengen we een bezoek aan het bouwproject Arnhem CS, waar we onder meer de nieuwe reizigerstunnel bezoeken. Vervolgens per fietstaxi door naar de Rijnkade/ Nieuwstraat waar de haven is gepland, maar ook met uitzicht op Stadsblokken/ Meinerswijk. De ChristenUnie wil vernieuwingen in de zuidelijke binnenstad, met name het geplande kennis- en cultuurcluster, maar we zijn tegen de haven. 'Iets' met water graag, maar geen onverantwoorde diepe waterbak. En Meinerswijk mag van ons groen en ruig blijven.
Derde locatie die we bezoeken is Villa Klarendal van Youth for Christ. Vrijwilligers leggen uit dat deze villa voorziet in een huiskamerfunctie voor deze kwetsbare wijk. Dat varieert van een luisterend oor, computerles voor allochtone vrouwen, tot bidden met diegenen die dat graag willen. Arie is zichtbaar onder de indruk.
 
We sluiten af in 'Goed Proeven'. Daar zijn enkele tientallen aanwezigen; leden van de ChristenUnie, lijsttrekkers van andere politieke partijen en belangstellenden. Bij elkaar om van Addy Plieger, Arrien Sietsma en Guido Hamelink een toelichting te krijgen op het programma van de ChristenUnie voor de komende vier jaren en om daar commentaar op te geven. We lichten nog eens toe wat we de komende jaren in tijden van bezuinigingen willen behouden maar ook wat minder kan. Dat staat duidelijk in ons programma. En dat is wel zo eerlijk richting de kiezer die over twee weken zijn/ haar stem gaat uitbrengen. Die duidelijkheid willen we geven. Mogen we dat ook van andere partijen verwachten?
 
Behoud van armoede- en minimabeleid. Maar minder geld naar grote publieksevenementen. Betaalbare sport en cultuur. Maar een kaartje voor Schouwburg of Musis kan best wat duurder. Minimaal 5% minder ambtenaren. Ambitieus klimaatbeleid. Duurzame inkooprelaties. Lees ons programma nog eens na...
 
Arie Slob steekt ons ten slotte een hart onder de riem. Beperking van blowen in de publieke ruimte is misschien in Arnhem nog niet helemaal doorgedrongen, in Den Haag krijgt dit steeds meer vorm. Zo gek was dat voorstel nog niet... 
 

« Terug