Groen Jasje

groene gevelzaterdag 18 februari 2017 13:16

Ze zijn er genoeg: Kale, stenen gevels. Ze vragen om een opknapbeurt en dan het liefst een groene. Daarom diende de ChristenUnie een motie in om een wedstrijd uit te schrijven: Welke gevel verdient een groen jasje?

De gemeente Arnhem schrijft een wedstrijd uit waarin Arnhemmers muren kunnen voordragen die wel een groene verfraaiing kunnen gebruiken. Dit naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie. Door deze wedstrijd hopen we op meerdere terreinen winst te boeken. Ten eerste wordt het aangezicht van de stad mooier omdat een kale muur transformeert van lelijk eendje tot groen uithangbord van Arnhem. Ook heeft vergroening in stedelijke omgeving een positief effect: het zorgt voor verkoeling, vangt fijnstof af en een groene omgeving is bevordert het welzijn van mensen. Tot slot hopen we dat een publieke wedstrijd ervoor zorgt dat inwoners zelf geïnspireerd en gemotiveerd raken om hun eigen muur te vergroenen, of samen als buurtgenoten een lelijke muur onder handen te nemen.

Voorstellen voor Arnhemse gevels die een groen jasje verdienen kunnen tot vrijdag 17 maart ingestuurd worden naar info@groenarnhem.nl.  Geef daarin, in tekst en/of beeld, uitleg over welke ideeën je hebt voor de muur en wat het moet kosten.  Het is ook belangrijk dat buurtgenoten het plan zien zitten en (indien van toepassing) een eigenaar akkoord is. De muren worden voorgelegd aan een jury. Om de winnende gevel een fraai groen jasje te geven wordt er eenmalig een stimuleringsbedrag van 3000 € uitgereikt! 

« Terug