Nieuws

 1. Rick Jansen
  Door Rick Jansen op 27 juli 2023 om 23:12

  Rondetafelgesprek wijkmedia

  Op 5 juli organiseerde de gemeenteraad op initiatief van fractievolger Rick Jansen  een rondetafelgesprek over wijkmedia. Hij was in de maanden daarvoor veelvuldig in gesprek gegaan met redacteuren van wijkkranten, -websites en - social media om te horen hoe het met hen ging. Van een aantal had hij al gehoord hoe moeilijk zij het hadden om het hoofd boven water te houden.

  Lees meer over "Rondetafelgesprek wijkmedia"

  Labels:

 2. Dirk Malda.jpg
  Door Dirk Malda op 27 juli 2023 om 22:51

  De Schaapsdrift

  De Schaapsdrift is een deel van de Arnhemse wijk Plattenburg. Dit deel van de wijk ligt ten noordwesten van het station Presikhaaf. In maart 2022 heeft de gemeente Arnhem de WvG (Wet voorkeursrecht gemeenten) op de woningen en bedrijven in de Schaapsdrift gelegd. Dit betekent dat bij verkoop van de woning of bedrijfspand de gemeente als eerste recht heeft op aankoop. Voor de bewoners kwam dit als donderslag bij heldere hemel. Er werd een tijd daarvoor al wel gesproken door de gemeente met de bewoners over gebiedsontwikkelling (o.a. nieuwbouwplannen), maar dat deze maatregel genomen zou worden hadden de bewoners niet zien aankomen.

  Lees meer over "De Schaapsdrift"

  Labels:

 3. Ab Zijlstra Nathalie Nede
  Door Ab Zijlstra, Nathalie Nede op 27 juli 2023 om 22:34

  ChristenUnie Arnhem in de bres voor Geitenkamp bewoners, toezegging college door ontwikkelen van een multi sport veld in het Hoogte 80 Terrein in de wijk.

  Tijdens de raadsvergadering over de perspectiefnota, heeft de fractie van de ChristenUnie zich ingezet voor de wijk Geitenkamp met verschillende wijzigingsvoorstellen of moties. Een van die voorstellen ging over de realisatie van een multi sport veld in het Hoogte 80 terrein.

  Lees meer over "ChristenUnie Arnhem in de bres voor Geitenkamp bewoners, toezegging college door ontwikkelen van een multi sport veld in het Hoogte 80 Terrein in de wijk."

  Labels:

 4. Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 27 juli 2023 om 22:06

  Terugblik op het afgelopen politieke jaar door de ogen van Nathalie Nede

  Het eerste jaar van deze raadsperiode zit er alweer op en ik denk dat we daar positief op mogen terugkijken. We hebben aardig wat successen behaald, zoals de sloop van Huize Vrijland voorkomen, zedelijkheid als toetsingsgrond behouden, permanente huisvestingsplannen voor de Confettischool en een blowverbod rondom scholen.

  We organiseerden een cursus geloof in de politiek en bezochten verschillende Arnhemse kerken. Dit alles doen we in een fijne fractie met hardwerkende mensen die elkaar goed aanvullen.

  Persoonlijk zet ik mij in voor een veilige stad, waarin we drugsgebruik niet als normaal zien, maar de mensen achter de verslaving wel als mens blijven zien. Elke vorm van verslaving, of dat nou roken, drugs, of gokken is, moeten we actief proberen tegen te gaan.

  Lees meer over "Terugblik op het afgelopen politieke jaar door de ogen van Nathalie Nede"

  Labels:

 5. Dirk Malda.jpg
  Door Dirk Malda op 31 maart 2023 om 19:33

  Het eerste jaar in de politiek door de ogen van Dirk Malda

  We zijn alweer een jaar onderweg sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Mijn eerste jaar in de politiek.

  Lees meer over "Het eerste jaar in de politiek door de ogen van Dirk Malda"

  Labels:

 6. Rick Jansen
  Door Rick Jansen op 14 februari 2023 om 00:14

  Cursus “Geloof in de politiek”

  Voor christenen in Arnhem en omstreken organiseren wij, ChristenUnie Arnhem, tussen 28 maart en 18 april een cursus van vier weken: “Geloof in de politiek”

  Lees meer over "Cursus “Geloof in de politiek”"

  Labels:

 7. Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 1 februari 2023 om 00:51

  Holocaust erkenning en bewustwording

  Uit onderzoek in opdracht van Claims Conference1 blijkt dat 23% mensen onder de 40 gelooft dat de Holocaust een mythe is of zwaar overdreven. 22% van hen vindt acceptabel om neonazisme te ondersteunen. Verder weet 53% van de respondenten Nederland niet te noemen als land waar de Holocaust heeft plaatsgevonden. En wederom 53% van de ondervraagden geeft aan te denken dat zoiets als de Holocaust vandaag de dag weer zou kunnen gebeuren. Wij zijn geschokt door deze uitkomsten en hebben daarover de volgende vragen aan het college gesteld:

  Lees meer over "Holocaust erkenning en bewustwording"
 8. Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 24 november 2022 om 15:08

  Blowverbod rondom scholen

  Drugsgebruik is niet normaal. Helaas zien we dat veel jongeren er toch mee in aanraking komen. Niet alleen met het gebruik van drugs, maar ook met de criminelen die het drugscircuit runnen. Scholen zitten met hun handen in het haar als het gaat om het tegengaan van drugscriminaliteit, -handel en -gebruik op en rondom scholen. Daarom hebben wij een wijzigingsvoorstel ingediend om het gebruik van softdrugs rondom scholen te verbieden.

  Lees meer over "Blowverbod rondom scholen"
 9. Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 14 november 2022 om 20:34

  De lelies in het veld

  De lelies in het veld, zij werken niet, zij spinnen niet en toch bloeien en groeien zij. De vogels in de lucht, zij zaaien niet en zij maaien niet, maar toch hebben zij te eten en kunnen zij zich nestelen.

  En in deze begroting worden de lelies en de vogels goed bediend. Een klimaatfonds van 15 miljoen, een klimaatadaptatiefonds van 12,5 miljoen. 2 maal 8 miljoen om wegen te versmallen en maximum snelheden aan te passen. Allemaal maatregelen goed voor de schepping. En dat doet de ChristenUnie normaal gesproken deugd.

  Maar, het lijkt alsof het college is vergeten dat de mens, de lelies in het veld en de vogels in de lucht ver te boven gaat. Want al deze klimaatdoelstellingen wil het college behalen over de rug van de Arnhemmers. En daar kan de ChristenUnie niet in mee gaan. Daarom dienen wij het amendement "Maak van lasten geen molensteen" van de fractie VVD mede in. De Arnhemmers hebben al crisis na crisis te verduren gehad. We moeten onze inwoners nu ontzien.

  Lees meer over "De lelies in het veld"

  Labels:

 10. Ab Zijlstra
  Door Ab Zijlstra op 14 oktober 2022 om 18:36

  Extra huisvestingplannen voor Confetti school, vervanging van noodhuisvesting, door permanente bouw

  'Dankzij de jarenlange inspanning van o.a. de ChristenUnie, is er nu  het besluit genomen dat de Noodlokalen van de Dalton School Confetti in Schuytgraaf  binnen afzienbare termijn zullen worden vervangen door permanente gebouwen.
  Lees meer over "Extra huisvestingplannen voor Confetti school, vervanging van noodhuisvesting, door permanente bouw"

  Labels: