ChristenUnie Arnhem zegt vertrouwen in coalitiepartners D66 en SP op.

hek1maandag 19 juni 2017 09:39

De fractie van de ChristenUnie heeft besloten per direct de deelname aan de coalitie met D66, SP en CDA in Arnhem te beëindigen. De ChristenUnie ervaart een gebrek aan constructieve samenwerking binnen de coalitie. Het vertrouwen in coalitiepartners D66 en SP is weg.

De ChristenUnie stapte anderhalf jaar geleden in het college, nadat GroenLinks was opgestapt. De partij nam verantwoordelijkheid op een moeilijk moment in de Arnhemse politiek. Dit in de verwachting dat partijen in de coalitie zowel onderling als naar buiten toe constructief zouden samenwerken in het belang van de stad.
Fractievoorzitter Addy Plieger: “Tot onze spijt blijkt keer op keer die samenwerking ver te zoeken.”

De druppel voor de ChristenUnie is de discussie over de tippelzone. De partij begrijpt dat daar verschillend over wordt gedacht, maar ziet nu dat D66 en SP het proces om te komen tot zorgvuldige besluitvorming blokkeren zonder enig overleg. Daar bovenop schofferen ze de ChristenUnie via de media.
“Voor de fractie en het bestuur van de ChristenUnie is er nu een grens bereikt. Op deze manier kunnen we niet samenwerken in een coalitie”, aldus Plieger. De ChristenUnie betreurt het dat ze deze stap moet zetten. Plieger: “Toch hopen we dat hiermee ook het gesprek gevoerd gaat worden over de wijze waarop we deze mooie gemeente op een constructieve wijze kunnen besturen”.

De ChristenUnie kijkt daarnaast ook dankbaar terug op het werk van ChristenUnie-wethouder Anja Haga: er zijn in de korte tijd dat zij wethouder was mooie resultaten bereikt op de thema’s zorg en duurzaamheid.

« Terug