Daniël Becker beoogd lijsttrekker

Danielzaterdag 23 september 2017 13:19

Het bestuur van de ChristenUnie in Arnhem stelt Daniël Becker voor als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Daarmee volgt hij de huidige fractievoorzitter Addy Plieger op, die twaalf jaar de fractie heeft geleid.

De leden van de ChristenUnie kunnen zich op 10 oktober tijdens een ledenvergadering uitspreken over dit voorstel.
Het bestuur is blij dat Daniël Becker (40) zich kandidaat heeft gesteld en ook dat er de afgelopen periode in goede harmonie is toegewerkt naar deze voordracht.
Voorzitter Saraber: “Daniel is een zeer geschikte kandidaat. Hij heeft hart voor de stad Arnhem, kent de achterban van de partij en heeft zich als raadslid de afgelopen vier jaar laten zien als iemand die weet waar de ChristenUnie voor staat.”
Becker is enthousiast over deze kans: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuur in mij stelt. Ik ga enthousiast de komende verkiezingstijd tegemoet.”
Met het naar voren schuiven van Becker als lijsttrekker, maakt de ChristenUnie meteen bekend dat de huidige fractievoorzitter Addy Plieger na de verkiezingen stopt als raadslid. Plieger: “Twaalf jaar in de Arnhemse raad is niet niks. Ik heb het met enorm veel plezier gedaan, erg veel geleerd en hopelijk ook veel gebracht. Natuurlijk met vallen en opstaan maar altijd met de beste bedoelingen voor de stad en haar inwoners. Ik kijk dankbaar terug.”
Jarenlang vormde de ChristenUnie een stabiele eenmansfractie in de raad maar bij de vorige verkiezingen haalde de partij twee zetels. Plieger: “Dat was geweldig bemoedigend en tegelijk een mooie manier voor Daniël om in de praktijk de Arnhemse politiek te leren kennen. Ik geef dan ook met een gerust hart het stokje aan hem door.”
De overige kandidaten op de lijst worden binnenkort bekendgemaakt.

« Terug