ChristenUnie Arnhem inventariseert FietsFrustraties

stop-lichtwoensdag 22 februari 2012 18:57

Dit voorjaar wordt de fietsvisie behandeld in de Arnhemse gemeenteraad. Ter voorbereiding inventariseert de ChristenUnie de FietsFrustraties in Arnhem. Of het nu om hobbelige fietspaden gaat of om onlogisch afgestelde verkeerslichten, de ChristenUnie hoort het “graag” en zal daarmee de ‘Arnhemse top 10 FietsFrustraties’ samenstellen, agenderen en daarmee pleiten voor de nodige verbeteringen.

“Er zijn veel fietsende Arnhemmers,” stelt commissielid Ikenius Antuma namens de ChristenUnie. “Maar fietsen ze ook graag, en zouden ze misschien vaker de fiets pakken als het makkelijker, leuker en veiliger was? Fietsers komen een hoop verkeerssituaties tegen in Arnhem die het fietsplezier vergallen.”

Als milieubewuste partij wil de ChristenUnie ruim baan maken voor de fietser. Nu leeft er de indruk dat de auto vaak voorgetrokken wordt en de fiets op de tweede of derde plaats komt. Maar misschien klopt die indruk niet.

De ‘Arnhemse top 10 FietsFrustraties’ zal helpen om een juist beeld te vormen en te zien waar verbeteringen nodig en mogelijk zijn, zodat Arnhemmers vaker en liever de fiets pakken.

Deze FietsFrustraties kunnen voor 10 april 2012 worden opgestuurd naar het e-mailadres of postadres van de ChristenUnie Arnhem, met een nauwkeurige beschrijving van de situatie, liefst met foto, filmpje of een uitnodiging om ter plekke te komen kijken. Het kan gaan om een kruispunt dat onveilig is voor fietsers, een hinderlijke wegomlegging, verkeerslichten die onlogisch afgesteld staan, ontbrekende bewegwijzering, hobbelige fietspaden, hufterig gedrag van automobilisten of medefietsers, gebrek aan fietsenrekken, kortom alles wat u ook maar tegenkomt. Ook ideeën en suggesties voor oplossingen zijn welkom. 

Laat maar horen! En stuur uw FietsFrustraties naar: 

Email: fractie@arnhem.christenunie.nl

Postadres: ChristenUnie Arnhem Waddinxveenstraat 3, 6843 GC Arnhem

« Terug