ChristenUnie Arnhem pleit voor kortere duur -max. 3 jaar- van noodhuisvesting scholen.

Header ChristenUnie Arnhem (3).pngdinsdag 04 januari 2022 14:13

De CU-Arnhem maakt zich al enige tijd druk over de te lange duur van noodhuisvesting voor  scholen. Met name in de groeiwijken, zoals Schuytgraaf, komen de leerlingenprognoses vaak niet overeen met de actuele ontwikkelingen van de aantallen basisschoolleerlingen. We zien dat nieuwe schoolgebouwen extra leerlingen aantrekken, waardoor zich meer leerlingen aanmelden dan verwacht was.
Het college van Arnhem heeft het beleid dat er maximaal 7 jaren van noodlokalen gebruik mag worden gemaakt. In de huidige situatie - zoals in de wijk Schuytgraaf - kan het gebeuren dat het gebruik van noodgebouwen dit aantal jaren overstijgt. Dat vinden wij niet acceptabel omdat de kwaliteit van het onderwijs daaronder lijdt. Onacceptabel voor zowel de leerlingen - in de noodvoorziening kan vaak de kwaliteit van onderwijsvoorzieningen niet worden gegarandeerd - als voor de leraren, omdat de nood-onderkomens in de winter erg koud kunnen zijn en in de zomer te warm (ze voldoen vaak niet aan de bouwnorm).
Vandaar dat wij op 22 december jl., samen met D66, een motie hebben ingediend die een kortere duur wil.
 
In deze motie hebben wij het college verzocht om 'toe te werken naar .... kortere duur van noodvoorzieningen, met de tijdhorizon van 3 jaren, voor de noodhuisvesting. Helaas heeft deze motie het niet gehaald, 18 stemmen voor en 21 stemmen tegen. Het college wilde niet verder gaan dan het beperken van de duur tot 5 jaren. De komende maanden zullen we blijven proberen om dit toch voor elkaar te krijgen. In onze verkiezingscampagne zal dit een belangrijk thema zijn en we hopen in de volgende raadsperiode uiteindelijk een meerderheid voor de plannen te krijgen.

« Terug