Terugblik op het afgelopen politieke jaar door de ogen van Nathalie Nede

Nathalie Nede
Door Nathalie Nede op 27 juli 2023 om 22:06

Terugblik op het afgelopen politieke jaar door de ogen van Nathalie Nede

Het eerste jaar van deze raadsperiode zit er alweer op en ik denk dat we daar positief op mogen terugkijken. We hebben aardig wat successen behaald, zoals de sloop van Huize Vrijland voorkomen, zedelijkheid als toetsingsgrond behouden, permanente huisvestingsplannen voor de Confettischool en een blowverbod rondom scholen.

We organiseerden een cursus geloof in de politiek en bezochten verschillende Arnhemse kerken. Dit alles doen we in een fijne fractie met hardwerkende mensen die elkaar goed aanvullen.

Persoonlijk zet ik mij in voor een veilige stad, waarin we drugsgebruik niet als normaal zien, maar de mensen achter de verslaving wel als mens blijven zien. Elke vorm van verslaving, of dat nou roken, drugs, of gokken is, moeten we actief proberen tegen te gaan.

Daarnaast wil ik een stem geven aan de mensen die niet altijd gehoord of begrepen worden. Arnhem moet een luisterende stad zijn. Bijvoorbeeld voor de woonwagenbewoners die al jaren wachten op extra standplaatsen. Maar ook voor veteranen, waarvoor de gemeente een actieve zorgplicht heeft. Belangrijk hierin is dat we niet op het stadhuis allerlei plannen bedenken en uitrollen, maar dat we dit samen met onze inwoners doen.

Arnhem wordt steeds meer een inclusieve stad. Daar heb ik mij de afgelopen jaren voor ingezet en dat blijf ik ook doen. Ik blijf aandacht vragen voor het beangstigend toenemend antisemitisme. Ik blijf hameren op toegankelijkheid. En ik blijf scherp op racisme en discriminatie.

Het mooiste is natuurlijk wanneer verschillende ambities in een succes tot uiting komen. Bijvoorbeeld bij de toezegging naar aanleiding van de mondelinge vragen die ik stelde over een pilot van het Trimbos Instituut. Arnhem gaat mee doen met een pilot om middelengebruik onder kwetsbare doelgroepen te voorkomen. Ik ben benieuwd naar wat dit gaat opleveren. Ik houd jullie op de hoogte!

Labels: