Berichten over arnhem

 1. Ab Zijlstra
  Door Ab Zijlstra op 22 juli 2022 om 21:13

  Gaardenhage

  De afgelopen weken hebben wij als CU fractie van zeer dichtbij mogen ervaren wat het is om – samen met belanghebbenden van een buurt – een echt burgerparticipatie traject in te gaan. Tijdens de inspraak avond met enkele buurtbewoners is er gesproken over het participatietraject op dit dossier en de manier waarop de bewoners dit hebben ervaren. Na wat doorvragen bleek dat er heel goed inhoudelijke gesprekken met de omwonenden mogelijk waren om tot een oplossing te komen voor de manier waarop er in dit gebied gebouwd kan worden.

  Lees meer over "Gaardenhage"

  Labels:

 2. Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 5 juli 2022 om 13:00

  Zedelijkheid blijft een toetsingsgrond in de APV

  Afgelopen woensdag debatteerde de raad over de regels over evenementenvergunningen in de Arnhemse APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

  Een aantal partijen dienden een voorstel in om het woord “zedelijkheid” als toetsingsgrond te schrappen. Zij stelden dat het een onduidelijk en subjectief begrip is, en dat er de afgelopen 10 jaar geen vergunningen zijn geweigerd op deze grond.

  Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat deze weigeringsgrond blijft bestaan.

  Lees meer over "Zedelijkheid blijft een toetsingsgrond in de APV"

  Labels:

 3. Schaapsdrift.jpg
  Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 8 juni 2022 om 23:40

  Reactie ChristenUnie op van toepassing verklaren Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) op de Schaapsdrift

  Het college heeft op 8 maart de Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) van toepassing verklaard op de Schaapsdrift. Hieronder leest u de reactie van de Christenunie op deze keuze van het college.

  Lees meer over "Reactie ChristenUnie op van toepassing verklaren Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) op de Schaapsdrift"

  Labels:

 4. Header ChristenUnie Arnhem (3).png
  Ab Zijlstra
  Door Ab Zijlstra op 2 februari 2022 om 10:03

  ChristenUnie Arnhem pleit voor kortere duur -max. 3 jaar- van noodhuisvesting scholen.

  De CU-Arnhem maakt zich al enige tijd druk over de te lange duur van noodhuisvesting voor scholen. Met name in de groeiwijken, zoals Schuytgraaf, komen de leerlingenprognoses vaak niet overeen met de actuele ontwikkelingen van de aantallen basisschoolleerlingen. We zien dat nieuwe schoolgebouwen extra leerlingen aantrekken, waardoor zich meer leerlingen aanmelden dan verwacht was.

  Lees meer over "ChristenUnie Arnhem pleit voor kortere duur -max. 3 jaar- van noodhuisvesting scholen."

  Labels:

 5. Header ChristenUnie Arnhem (1).png
  Nathalie Nede
  Door Nathalie Nede op 27 november 2021 om 10:08

  Maatwerk gevraagd (WMO)

  Een Arnhems meisje van 9, krijgt binnenkort vanwege haar beperking een nieuwe, grotere rolstoel. Deze nieuwe rolstoel past niet in de auto van haar ouders. Ze hebben een rolstoelbus nodig. De gemeente gaf aan dat de kosten voor een nieuwe bus niet worden vergoed. Wel de eventuele kosten voor de aanpassing van een bus. Maar een nieuwe bus kost al gauw € 30.000. En dat heeft niet iedereen. Ook voor de ouders van dit meisje is dit bedrag te groot om in één keer te kunnen betalen. Omdat zij bij de gemeente niet terecht konden startten zij een crowdfunding. Veel mensen gaven gul en er werd al snel een flink bedrag opgehaald. 

  Lees meer over "Maatwerk gevraagd (WMO)"

  Labels: